Gyümölcslé

Minden kétséget kizáróan a gyerekek kedvence a gyümölcslé, amely leggyakrabban almalé, esetenként pedig alma-meggy vegyes gyümölcslé formájában kerül kiosztásra. A gyümölcslé több szempontból is fontos eleme az Iskolagyümölcs Programnak. A gyümölcslevek 100%-os szűretlen formában kerülnek az iskolákba, ezáltal a gyümölcsök nem veszítenek vitamin- és ásványianyag tartalmukból, mégis szívesebben fogyasztják el a gyerekek, mint a nyers gyümölcsöt. Emellett kiemelkedő fontosságú a folyadékbevitel szempontjából is, hiszen általánosságban elmondható, hogy a gyerekek nem fogyasztanak kellő mennyiségű folyadékot iskolaidőben, sokan víz, egyéb folyadék nélkül indulnak el otthonról. Az általunk kiosztott gyümölcslé ízletes frissítőt biztosít a gyermekek számára. A termékek kiszereléséről a Rauch Hungária Kft. gondoskodik, amely 2 dl-es formában kerül partneriskoláinkba.

 

 

Paradicsom

A kis piros növény íze kétségkívül paradicsomi, mindemellett azonban egészségünkre gyakorolt hatása is jelentős. A paprikához hasonlóan magas a C-vitamin tartalma, a benne lévő A vitaminnak köszönhetően pedig pozitív hatással van immunrendszerünkre és ápolja a bőrt. Lúgosító hatása miatt enyhíti a fáradtságot, így frissítő hatással lehet a gyerekekre egy hosszú iskolai nap közben. A paradicsom jótékony hatással van a szervezet fejlődésére, és tisztító hatása sem elhanyagolható. Nyári melegben egy lédús paradicsom elfogyasztása oltja a szomjat, külsőleg alkalmazva pedig véd a napégés ellen. Érdemes tehát nagy figyelmet fordítani erre a tápláló és finom zöldségünkre.

 

 

Paprika

Szövetkezetünk természetesen a legfontosabb termékéből, a szentesi fehér étkezési paprikából is szállít partneriskolái számára. Az ízletes zöldség kiváló kiegészítő lehet a gyerekek tízóraijához és uzsonnájához. Köztudottan magas a C-vitamin tartalma, emellett sok A és B vitamint is tartalmaz. Jótékony hatással van az immunrendszerre, mindez a vitamintartalom mellett a benne lévő ásványi anyagoknak is köszönhető. Megbetegedések esetén fogyasztása segíthet a baktériumok és vírusok elleni harcban, fertőtlenítő hatású. A paprika elősegíti a nyugtató neuropeptidek kibocsátását az agyban, így biztosak lehetünk benne, hogy a gyerekek nem kerülnek paprikás hangulatba – és ezáltal a pedagógusok sem.

 

 

Sárgarépa

A sárgarépa édeskés íze miatt közkedvelt zöldség, mely nyersen is fogyasztható. A gyerekek mini gyalult répafalatokat kapnak cégünktől, mely egészséges és finom rágcsálnivaló. Habár a sárgarépától még soha senki nem tanult meg fütyülni, A-vitamin tartalmának köszönhetően jótékony hatással van a látásra.  A répa tápértéke meglehetősen magas, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. A többi narancsszínű növényhez hasonlóan sok karotint tartalmaz. Fogyasztása hozzájárul a fogazat és a csontok fejlődéséhez, emiatt is fontos része egy fejlődő szervezet étrendjének.

 

 

Alma

Nem csupán néphiedelemről van szó, ha azt halljuk, hogy az alma a fiatalság záloga. A gyümölcs rengeteg természetes antioxidánst tartalmaz, valamint A és B vitamin tartalma is jelentős – így aki sokat fogyaszt a gyümölcsből, biztos lehet benne, hogy még Hófehérkénél is szebb lesz e vidéken. Ásványi anyag tartalmának köszönhetően segíti ellenállóvá tenni az immunrendszert. Érdemes héjával együtt fogyasztani, hiszen a hasznos anyagok jelentős része a héjában található. Mindemellett rostban gazdag, ezáltal segíti az emésztést, valamint agyserkentő hatása is ismert. Ezen jótékony hatások miatt szállítja szívesen a gyümölcsöt a DélKerTÉSZ az iskolákba.